27 Nisan 2012 Cuma

Qwl my god!!!

Ela gözlerine kurban olduğum kardeşim bana neler göndermiş neler? Bugün cuma zaten çok mutluyum, bu baykuşlar da üstüne, tuz, biber, kekik ve kimyon oldular... Öğle yemeğimin üstüne dondurmalı profiterol oldular... İyi oldular, hoş oldular, benim oldular...



25 Nisan 2012 Çarşamba

meze...

Haftasonu planda olmayan bizden başka üç doktorun bulunduğu ufak bir fasıl gecesinde, muhabbet edilecek ya, bize sordular nasıl tanıştınız diye… biz de anlattık hiç sıkılmadan… sonra dediler nasıl evlendiniz, kimse de olmayan sürpriz evlenme teklifini anlattık… gözlerimizin içinde aynı pırıltıyla… karşımızdakinin de gözleri parladı… ne güzel torunlarınıza anlatırsınız diye… sonra bu sabah güldük, ilişkimizi meze yaptık rakı sofralarına diye… sonra tüh be dedik bu lafı o sofrada söylemedik diye… sonra karnımda kıpır kıpırlıktan çıkıp hırçına dönüşen caspera baktık, yorganın üzerinden bile kendini hissettirişine şaşırdık… sonra babasının yanaklarıyla onu taklit etmesine yine aynı yanaklarımız ağrıyıncaya kadar güldük… bugünlerde beni en çok güldüren şey bu… sonra ben o günün fotoğraflarını buldum… ne yıldönümümüz bugün, ne de özel bir gün… sadece yüzümüzde tebessümün olduğu bir gün… hikayesi bizde kalsın, fotoğraflar sizde…


11 Nisan 2012 Çarşamba

yine mi güzeliz, yine mi çiçek?


Kaldı 3 ay + küsür. Küsürleri saymazsak hayattan bize kalan nedir ki. Her şeyi netleştirebiliyor muyuz ki kafamızda… Küsürsüz hayatlar kusursuz hayatlar mıdır ki… Bir hayatı ne kadar net ölçebilirsin ki? 365 günün bile sonrasında 6 saati var. Küsüratsız olan rakamlara güvenebiliyor muyuz ki. Boyumuz 1.80 cm hiç mi yok milimi, kilomuz tam 60 kg mu hiç mi yok gramı, günde 10 km yol yapıyoruz hiç mi yok metresi, günde 8 saat uyumaya çalışıyoruz hiç mi yok dakikası… Küsürler hep var. Ama kusurları nedir ki biz küsürleri görmezden geliyoruz. Küsürleri dile getirmek ömrü uzatır. Sayıları küsürleri ile netleştiririz aslında. Sayıları görmezden gelemeyiz ama küsürlere çoğu zaman aldırış etmeyiz. İşimize geldiği zaman dile getiririz orası ayrı.İşimize gelmediği zamansa küsüveririz küsürlere. Tam bilmediğimiz rakamların yardımcısıdır, bizim de kurtarıcımızdır aslında küsürler. Hiçbir şey kusursuz olamaz diyoruz ya, hiçbir şey küsürsüz olamaz diyemiyoruz mesela. Ancak içinde bulunduğumuz küsürsüz bir durum varsa o da yakında tam 3 kişi olacağımız gerçeğidir. 3 ay + küsür gün sonra…
Bugün kafam güzel, küsürler güzel, kusurlar bile güzel…

6 Nisan 2012 Cuma

zunulo tusem

Haftasonundan ve tüm haftalardan, sonlarından ve başlarından, başından sonuna dilediğim tek şey budur.

Fotoğraf Çeşme Marina'dan. Hatırlamam bile yetti mesut olmam için. Önünde elele bir çiftin fotoğrafını çekmiştik, sonra iade-i foto yapıp, onlar da bizi çekmişti. Mesuttuk çok mesuttuk. Mesut olmuştuk.

Geçen hafta pazar günü için yaptığımız kahvaltı planı yağan yağmurun ve güneşsiz soğuk havanın suyuna düşmüştü. Cumartesi sabahı Bahar'ın günü için katılacağımız kahvaltı, telafisi olacak. Kalkıp İstanbullardan geliyor günü için, Mayıs ayında da benim günüm var. Yılbaşında daha çok var diyordum ama hemen gelivermiş. Annemden yardım almam gerekecek bu sefer.

Gün organizasyonlarımızı 2007'den beri yapıyoruz. Sayımız artıp azalsa da, yerine göre kahvaltı, yerine göre iftar yemeği olsa da, kah İstanbul'da kah Ankara'da olsa da, hep aynı curcuna ve coşku içinde geçiyor. Yarın da öyle geçeceğine eminim.

Bu Nisan gününün anlam ve önemi son çocuksuz günümüz olması. İlk bebeğimiz Nisan ayında aramıza katılacak hayırlısıyla.

Başında da kibarca söylediğim gibi, mesut olunuz, mesut ediniz başka ihsan istemem...

Mutlu Haftasonları...

2 Nisan 2012 Pazartesi

Şapkadaki Çiçek

Haftasonu açmayan güneşe, yağan yağmura şapka çıkarıyorum.Bahar dallarının açmasını bekliyorum. Etrafta çiçek görmek istiyorum.

Nisanda bir İstanbul yapsak ne kadar güzel olur diyorum. Belki İstanbul aşeriyorum. İstanbul'a gitmeyeli bir seneyi geçmiş, şaşırıyorum. Önümüzde yeni bir hafta var, çıkılacak yeni basamaklar, çözülecek olasılıklar, ümitedilen umutlar, kafamızın içindeki planlar.

Hoşunuza gidebilecek yazılar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...