18 Eylül 2017 Pazartesi

iki senedir yazmayışım hiç bir yere yazmayışım anlamına gelmiyordu ve deftere kitaba dönüşümden kaynaklanıyordu. sonbahar olmasından mıdır bilinmez.
iki senedir evde tv izlemiyorum. sene başından beri aktif bir instagram kullanıcısı da değilim. eski günlerdeki gibi geçmiş yıllardan bir ajandayı kendime günlük yaptım. ona yazıyorum. bu aralar yazılarımın konusu başta meksika fasulyesi olan şimdi ise kız olduğu kesinleşen bir bebek hakkında. ve bu duruma tepkileri ile beni neşelendiren Tuna hakkında.
Trakyalımısın sorularına aldırış etmeden, ismi Meriç olacak. Meriçle Tuna tanıştı. Ayrıntılı ultrasona giren Tuna'nın hiç susmaması, başımı okşayıp hiç acımıcak annecim demesi ve doktorumun Tuna'yla "Ateşle Oynama"yı söylemesi paha biçilemezdi.
Tuna beş yaşını bitirdi temmuzda. ne istediğini bilen olmayınca azıcık asileşen ama sonra yola gelen bir çocuk.  aniden sinirlenip sonra pişman olmasıyla adeta küçük bir "tezcan". yabancı ortamlarda hiç zorlanmıyor. kafadan ortama karışıyor ama öncesinde bir selamlaşma, dinleme ve cevap verme eklemesi lazım. dikkatini çeken başka birşey olduğunda yanındakini yüzüstü bırakabiliyor. konuşurken seçtiği sözcüklere, kurduğu cümlelere hayranım. ruhen genelde sakin olarak nitelendirsem de fiziken çok hareketli. sadece yemek yerken ve birşeyler seyrederken oturuyor. evde tv olmayınca youtubedan müzik videoları izliyoruz. bu aralar en sevdiği Elton John-Nikita. büyük sinemada film izlemekten pek hoşlanmadı. çok gürültülü ve büyük gelmiş olmalı. evde animasyon izliyoruz hep beraber. benim çok sevdiğim charlie brown ve snoopy'i o da çok sevdi.  kendi kendine oyunlara dalıyor. legolara ilgisi bu sene başladı. konuşturmalı oyunlar oluşturuyor. tam bir senarist. senin söyleyeceklerini de o belirliyor. konuşuyor anlatıyor bazen hiç susmuyor. büyüyor mu büyüyor...
büyüdü de anaokuluna başladı. onun adına önemli kararlar vermek biraz tedirginlik verici. sorumluluk almak anlam değiştiriyor bu aşamada. umarım Tuna'nın mutlu olacağı kararlar veriyoruzdur.
zamanın hızına şaşkınım. bu hız içerisinde bir açık penceren oluyor, ben açık pencereden bakınca ocak ayında pencerenin öbür tarafına geçen güzel gülüşlümü görüyorum. ocak ayından soğumuşken, beklenen doğum tarihi ocak ayı olan biri katılacak aramıza. işte zaman bazı acıları hafifletmek için yeni telaşeler koyuyor önünüze. meşale yanıyor. ateş köz oluyor. sen üfledikçe alevlenebiliyor. üfleme...     

1 yorum:

cometa dedi ki...

canım ne güzel yazı bu.

Hoşunuza gidebilecek yazılar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...